Skink-och sparrisgratäng

Igår gjorde jag en maträtt som vi åt hemma ibland när jag var liten, Jättegott och lätt tycker jag och J. Barnen har gillat det förut men igår petade de bara i maten.... 

                                  

Det här behövs:
Ris för 4 personer, eller lite mer om du vill.... (tex basmatiris)
Smör
Ideal mjöl
2½ dl matlagningsgrädde
En burk sparris med spad (vit sparris som är delad brukar jag använda)
Ca 150 gram rökt skinka i skivor
Salt och peppar
Riven ost

Koka riset enligt anvisningarna. Smält ca 2 msk smör i en kastrull och rör i ca 2 msk mjöl. Häll på grädde och koka upp till en lagom tjock sås. Häll i spadet från sparrisen och salta och peppra. Låt puttra en liten stund och häll även i sparrisbitarna. Dela skinkan i mindre bitar, spara några hela skinkskivor.  Blanda riset och skinkan i en smord ugnsform. Häll över sparrissåsen och lägg några hela skinkskivor överst. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 225 grader ca 15-20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0