Spenatsoppa med ost

Idag blev det soppmiddag. Testade ett nytt recept från senaste Buffé. Spenatsoppan var jättelätt att göra och smakade riktigt gott. Åt såklart nybakt bröd till!
Här kommer receptet för 4-6 personer:
1 paket fryst hackad bladspenat 450 g
1 gul lök
½ tsk riven muskotnöt
1-2 krm cayennepeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
3 dl riven lagrad ost (tex gruyère-, västerbottens- eller cheddarost, ca 100g)
olja, salt
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i ca 3 min. Lrydda med muskot och cayennepeppar.
Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i grädde, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
Jag bytte dock ut fonden mot ca 2 msk av Renée Voltaires Lantbuljong, en buljong som jag för övrigt ersätter all slags buljong med. Denna är ekologisk och innehåller inga läskiga tillsatser som finns i buljongtärningar.

Kommentarer
Postat av: Emma
Vilken toppenide anna att dela med dig av dina recept!!/E
Trackback