Chokladmuffins

Idag bakade jag mina favoritmuffins, perfekta att ha på lut i frysen om (när) suget kommer. Receptet kommer från Sju sorters kakor och mina muffins blir alltid ganska platta och kladdiga, inte alls som på bilden i boken. Men kladdkaka i muffinsform är verkligen något att rekommendera!
Här är receptet till ca 15 st
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smält smöret och låt svalna. VIspa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda sist i smöret. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
ser mycket goda ut, Elins favoritkaka är just kladdkaka. Kanske ska baka dessa till henne?
Jag har lagt dumle i muffins ibland när jag bakar det blir också gott! /j
Har bakat dessa chokladmuffins sedan jag fick boken av min mamma, kanske för 15 år sedan. Muffinssidan börjar bli utnött. Jag rekommenderar att man sätter litet mindre socker i smeten, 2 dl. Jag tycker det är jättemycker socker i receptet och muffinsarna blir lika goda med litet mindre socker. Muffinsarna ska vara lite platta och insjunkna, blir de pösiga och luftiga har man misslyckats. Det är det kladdiga och sega som är gott. Man kan om man vill sätta en chokladbit i varje muffins innan gräddningen, så blir de ännu godare och litet hemlighetsfulla. Barnens klara favorit!
Jens: Ja, nu har du ju fått smaka på dessa muffins, inte dem på bilden dock :) De blev visst lite väl kladdiga i söndags tyckte jag....
Anna: Ja att minska ner på sockermängden är nog ingen dum idé.... På bilden i boken ser de dock fluffiga ut därför har jag aldrig fattat varför mina inte blir så, men visst är de goda kladdiga...!