Fröklädda kvadrater
I perioder bakar jag mycket matbröd. Det är ju så gott och egentligen inte alls krångligt. Det är bara diskandet efteråt som jag gärna överlåter åt någon annan. Igår blev det en sats av dessa och av bara farten blev det en till sats idag! Receptet hittade jag i Elle mat och vin för ett bra tag sedan och tillhör ett av mina favoritbrödrecept.
Fröklädda kvadrater
12 st
25 g jäst
1 msk honung
1 tsk (rågad) salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjöl
Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt i bunke i 1 timme.
Värm ugnen till 250 grader. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar. Lågg på bakplåt och låt jäsa i 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.

Fröklädda kvadrater
12 st
25 g jäst
1 msk honung
1 tsk (rågad) salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjöl
Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt i bunke i 1 timme.
Värm ugnen till 250 grader. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar. Lågg på bakplåt och låt jäsa i 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.

Kommentarer
Postat av: jens
Ja precis glöm inte att diska....!!! /j
Trackback