Havre- och linfröbröd

Eftersom vi försöker baka allt vårt matbröd måste det bakas ofta... Idag testade jag ett nytt recept.



1/2 paket jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
1 dl linfrön
9-10 dl vetemjöl


Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt svälla cirka 15 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet, spara ca 1 dl till utbakning. Knåda degen ca 5 minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 delar. Forma till två bröd. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter. Skåra bröden med en vass kniv. Mjöla ev brödytan innan den sätts in för gräddning. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 25 minuter.
Lägg bröden på galler att kallna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0