Silviakaka

Idag bakade jag denna goda kaka. Bakad i långpanna blev det många goda bitar att fylla frysen med.



4 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl vatten

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna och rör sist i vattnet. Häll över i bakplåtsbeklädd långpanna. Grädda i ca 30 min i 175 grader.

Glasyr:
150 g smält smör
2 äggulor
2 dl florsocker
4 msk vaniljsocker

kokosflingor

Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Låt puttra på svag värme en stund. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat något. Strö över rikligt med kokos. Förvara kakan svalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0