Kanelbullar
Idag blev det bullbak här hemma! Tydligen satte sig bulldoften i mina kläder för när jag hämtade barnen från dagis och skola var det de första de påpekade! Vi mumsade i oss några bullar var och sen åkte resten in i frysen!

Till ca 50 bullar behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 dl socker
2 tsk kardemumma
1 krm salt ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Smör
Socker
Kanel
Ett lätt uppvispat ägg till pensling samt pärlsocker..
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken så att det blir fingervarmt. Häll över jästen och lös upp den. Rör i salt, socker och kardemummma. Tillsätt mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30-40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut. Bre på mjukt smör och strö på kanel och socker, Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 1½ cm tjocka skivor. Lägg varje bulle i en bullform. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min i 225 grader.

Till ca 50 bullar behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 dl socker
2 tsk kardemumma
1 krm salt ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
Smör
Socker
Kanel
Ett lätt uppvispat ägg till pensling samt pärlsocker..
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken så att det blir fingervarmt. Häll över jästen och lös upp den. Rör i salt, socker och kardemummma. Tillsätt mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30-40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut. Bre på mjukt smör och strö på kanel och socker, Rulla ihop som en rulltårta och skär i ca 1½ cm tjocka skivor. Lägg varje bulle i en bullform. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min i 225 grader.
Kommentarer
Trackback