Limekyckling
Igår blev det Limekyckling till middag. En god och lite festlig rätt som alla i familjen tycker mycket om. Vi brukar oftast göra dubbelsats för att frysa ner eller äta dagen därpå. Bulgur och en god sallad med fetaost passar bra till!

4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500g
½-1 lime
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
½ hönsbuljongtärning (lantbuljong går utmärkt även här)
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Tvätta limen noga. Skala den sedan och skär i tunna strimlor (jag använder ett zestjärn). Pressa ur saften. Dela varje kycklingfilé i tre dear på längden, stek dem sedan i smör, ca 5 minuter per sida. Salta och peppra under tiden. Lägg över filéerna i en kastrull och häll över limesaften och skalstrimlorna.
Vispa ihop vatten, creme fraiche, buljong, soja och honung. Häll blandningen över kycklingen och låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja.

4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500g
½-1 lime
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
½ hönsbuljongtärning (lantbuljong går utmärkt även här)
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Tvätta limen noga. Skala den sedan och skär i tunna strimlor (jag använder ett zestjärn). Pressa ur saften. Dela varje kycklingfilé i tre dear på längden, stek dem sedan i smör, ca 5 minuter per sida. Salta och peppra under tiden. Lägg över filéerna i en kastrull och häll över limesaften och skalstrimlorna.
Vispa ihop vatten, creme fraiche, buljong, soja och honung. Häll blandningen över kycklingen och låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja.
Kommentarer
Trackback