Kycklingpanna

Igår hade vi vänner på middag. Gjorde en gammal favoriträtt, kycklingpanna. Ett recept jag tror kommer från Allas veckotidning och som jag fått av min mamma för flera år sedan.

Bilden gör inte riktigt maten rättvisa, det är svårt att ta fina matbilder.....



500 g kycklingfiléer
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
ca 6 soltorkade tomater i bitar
2 msk mango chutney
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
hackad persilja

Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Bryn och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, ingefära, chutneyn, buljong och grädde. Puttra under lock på svag värme tills kycklingen är genomkokt ca 10-15 min. Smaka av såsen med salt och peppar. Strö över persiljan.

Jag gjorde dubbelsats igår men inser nu när jag läser receptet ser jag att jag glömde vattnet. ..Istället för hönsbuljong avnände jag i vanlig ordning lantbuljong.
Vi serverade ugnspotatis till detta. Halvera delikatesspotatis och lägg i en smord långpanna. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. In i ugnen i 225 g tills potatisen är mjuk.
En god blandsallad till detta är också ett måste!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0